ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна отримала чергові поставки вугілля з США

Україна отримала чергові поставки вугілля з США

Порт «Чорноморськ» прийняв балкер з 75 тис. тонн вугілля марки Г із США. Вугілля вирушить на теплоелектростанції ДТЕК для поповнення складських запасів.

В Україну надійшли ще 75 тисяч тонн вугілля марки Г із США.

Порт «Чорноморськ» прийняв балкер з 75 тис. тонн вугілля марки Г із США. Вугілля вирушить на теплоелектростанції ДТЕК для поповнення складських запасів, це повідомляє прес-служба енергохолдингу ДТЕК.

"Американське вугілля марки Г (газовий) призначено для Ладижинської і Запорізької ТЕС. Нині на станціях знаходиться 79 і 80 тис. тонн вугілля відповідно. Друге постачання марки Г із США дозволяє згладжувати тимчасовий дефіцит палива в Україні, що виник в результаті блокади і зупинки постачань антрациту з тимчасово неконтрольованої території. На ранок 20 листопада порт «Чорноморськ» розвантажив вже 22 тис. тонн вугілля», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відсутність українського антрациту з березня 2016 року привела до зростання навантаження на ТЕС, які працюють на марці Г, а також збільшення споживання цього вугілля після реалізації проектів з переведення блоків ТЕС з антрациту на марку Г.

Як повідомлялося раніше, наразі ДТЕК змушений поставляти вугілля марки "Г" з США, оскільки в Польщі в цьому році ресурсу немає.

Нагадаємо, компанія ДТЕК, що належить олігархові Рінату Ахметову, почала закуповувати вугілля марки "Г", яке також видобувається на території України, контрольованій українською владою, в Сполучених Штатах Америки.

Нагадаємо, 12 жовтня в ДП «Морський торговельний порт «Южний» прибула друга партія антрациту із США.  Судно Victoria доставило 60 тисяч тон енергетичного вугілля для ПАТ «Центренерго».

Перше судно із США Оcean Ambitious пришвартувалось до перевалочного комплексу ДП «МТП «Южний» 13 вересня. Менш ніж за 2 доби портовики розвантажили близько 62 тис. тонн. 875 вагонів із енергетичним вугіллям відправлено на ТЕС ПАТ «Центренерго» за 21 добу.

 

 
Коментарі (0)