ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна отримала другий транш від МВФ у розмірі 699 млн доларів

Україна отримала другий транш від МВФ у розмірі 699 млн доларів

Напередодні Рада директорів Міжнародного валютного фонду вирішила виділити Україні 699 мільйонів доларів у межах програми stand-by. Зробили це після закінчення огляду економічних показників України.
Вчора, 24 листопада, Україна отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by у розмірі 699 млн доларів, про це повідомив очільник Національного банку України Кирило Шевченко.
 
«Ці кошти надійдуть на рахунки уряду в Національному банку України й збільшать міжнародні резерви», — повідомив очільник НБУ.
 
Напередодні Рада директорів Міжнародного валютного фонду вирішила виділити Україні 699 мільйонів доларів у межах програми stand-by. Зробили це після закінчення огляду економічних показників України. Тепер обсяг виділених коштів у межах програми сягне 2,8 мільярда доларів.
 
Щоб отримати ці 699 мільйонів доларів, українська влада зобов'язалась:
 
  • повернути фіскальну політику до умов, які відповідають середньостроковій стабільності боргу, водночас захищаючи соціально вразливі верстви населення;
  • зберегти незалежність Центробанку та зосередити грошово-кредитну політику на поверненні інфляції до цільового рівня;
  • покращити управління банками, щоб вони могли надавати надійні кредити бізнесу;
  • боротися з корупцією та просувати впровадження судової реформи;
  • знизити роль держави в економіці для покращення бізнес-середовища, залучення інвестицій та підвищення потенціалу економіки.
Нагадаємо, раніше Міністерство фінансів України повідомляло, що сподівається на виділення  додаткових коштів від Світового банку. 
 
Йдеться про суму до $500 млн: EUR300 млн Другої позики на політику розвитку у сфері економічного розвитку та кошти за проєктом "Екстреного реагування на COVID-19 та вакцинації в Україні".
 
Коментарі (0)