ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна отримуватиме турецький газ через Болгарію й Румунію

Україна отримуватиме турецький газ через Болгарію й Румунію

Україна отримуватиме газ по новому Трансанатолійському трубопроводі (TANAP) з Туреччини.

Україна отримуватиме газ по новому Трансанатолійському трубопроводі (TANAP) з Туреччини.

Україна буде отримуватиме газ по Трансанатолійському трубопроводу через Болгарію та Румунію.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час церемонії відкриття Трансанатолійського трубопроводу (TANAP) у Туреччині у вівторок 12 червня, передає УНН.

“TANAP тепер стане величезним внеском у процвітання всього регіону. Це не просто цілком новий проект, але також і новий етап освоєння джерел газу, що постачатимуть європейську систему. Україна цілком підтримує цей проект. І сьогодні ми погодилися, що будемо більш ніж щасливі диверсифікувати наші джерела енергії й отримувати з TANAPу через Болгарію, Румунію газу”, — наголосив Президент.

За словами Порошенка, цей трубопровід є не тільки енергетичною безпекою Азербайджану, Туреччини, а й Європи.

Україну запросили долучитися до участі в проекті "Південний газовий коридор", через який буде поставлятися природний газ з Азербайджану до країн ЄС. Пропозицію озвучив президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв.

Додамо, проект "Південного газового коридору" включає у себе розширення Південнокавказького газопроводу Баку-Тбілісі-Ерзурум, будівництво у Туреччині Трансанатолійського трубопроводу (TANAP) і будівництво Трансадріатичного трубопроводу (TAP).

Наприкінці травня президент Азербайджану Ільхам Алієв взяв участь у церемонії урочистого відкриття "Південного газового коридору".

Трансанатолійський газопровід (TANAP), яким газ буде поставлятися в країни ЄС в обхід Росії, буде введений в експлуатацію 12 червня - у день Росії.

 

 
Коментарі (0)