ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна підвищила ціну на транзит газу для Росії тимчасово

Україна підвищила ціну на транзит газу для Росії тимчасово

«Нафтогаз» здійснюватиме транзит російського газу територією України за підвищеною ціною тимчасово. З 2020 року, транспортування «блакитного» палива через Україну стане найдешевшим в Європі.

НАК «Нафтогаз України» підвищила ставки на транзит природного газу для ВАТ «Газпром» лише до 2019 року. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав Директор з розвитку бізнесу НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

Поміж тим, з 2020 року Україна знизить ціну на транспортування природного газу через свої територію. Таким чином транзит через Україну стане найдешевшим в Європі.

«…Вартість транзиту через Україну для «Газпрому» підвищиться якраз на період до кінця 2019 року, тобто в межах існуючого контракту з «Газпромом» (на що у нас є право за цим же контрактом), а з 2020 року транспортні тарифи знижуються у 9 (!) разів і тому транзит газу через Україну буде найдешевшим в Європі», - написав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна за судовими суперечками проти російського «Газпрому» очікує більш ніж 20 млрд дол. В Уряді сподіваються, що рішення будуть винесені судом на користь української сторони до кінця цього року.

 
Коментарі (0)