ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна «переграє» газовий борг перед РФ

Україна «переграє» газовий борг перед РФ

В Україні відмовляються платити за російський газ за новими цінами. Міністр енергетики підкреслив, що за «блакитне» паливо українська сторона розрахується лише за старими тарифами. Скільки ж Україна винна Росії – вирішуватиме суд.

Борг «Нафтогазу» перед російським монополістом «Газпромом» можуть переглянути у суді, або ж то у Стокгольмському арбітражі. Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан на брифінгу в Києві в четвер, передає «Інтерфакс-Україна».

«За інформацією юристів є можливість переглянути ту суму заборгованості, яка була сформована навіть станом на 1 січня 2014 року... Тому поки суму заборгованості я називати не буду», - сказав він.
 
Пан Продан підкреслив, що Україна не визнає рахунок, виставлений РФ за квітневі поставки газу з ціною близько 480 до. за тис. кубометрів, в той же час Україна готова повністю розрахуватися з РФ у разі підписання угоди про збереження ціни в розмірі 268,5 дол. за тис. кубометрів на квітень і наступні періоди.
 
Він також додав, що Україна не здійснюватиме попередню оплату російського газу при виставленій російським «Газпромом» ціні близько 480 доларів за тисячу кубометрів.
 
«Ми не можемо здійснювати передоплату за ціною близько 480 дол. за тисячу кубометрів. Знову повертаємося до питання передарбітражного процесу», - сказав пан Продан.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», країни «Великої сімки» підтримають Україну та інші європейські держави у посилені енергетичної незалежності. Про це йдеться у спільній заяві.
 
Коментарі (0)