ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна планує поставляти електроенергію в Молдову і Румунію - Президент

Україна планує поставляти електроенергію в Молдову і Румунію - Президент

Україна і Молдова мають намір поглибити співпрацю в енергетичній сфері, заявив президент України Володимир Зеленський за підсумками сьогоднішньої зустрічі з президентом Молдови Майєю Санду.
Україна і Молдова мають намір поглибити співпрацю в енергетичній сфері, заявив президент України Володимир Зеленський за підсумками сьогоднішньої зустрічі з президентом Молдови Майєю Санду. Про це повідомляється на сайті президента України.
 
Володимир Зеленський підкреслив, що для цього вже підготовлено чимало напрацювань.
 
У їх числі він згадав збільшення обсягів зберігання природного газу молдавської сторони в українських сховищах, проект транзиту європейського газу по території Молдови в Україну, відновлення поставок електроенергії в Молдову і транзиту електроенергії з України в Румунію, який пройде по території Молдови.
 
У числі документів, підписаних за підсумками зустрічі, про які повідомляється на сайті президента, немає відносяться до енергетичній сфері, але глави держав зачвілі, що мають намір надалі співпрацювати в енергетичному секторі, підвищувати надійність і диверсифікувати поставки електроенергії та енергоносіїв.
 

Нагадаємо, ДП "Енергоатом" вперше експортувало вироблену українськими АЕС електроенергію в Молдову в жовтні 2020 року. Всього, як повідомляла НЕК "Укренерго", в 2020 році Україна експортувала до Молдови 155,9 млн МВт-год. 

 
Коментарі (0)