ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна планує збільшити імпорт газу з ЄС

Україна планує збільшити імпорт газу з ЄС

Україна планує збільшити поставки природного газу з Європи до 60%. Тож, як зазначають у «Нафтогазі», за кілька років поставки «блакитного» палива з Росії можуть скоротитися до третини від усього українського імпорту

Україна вже цього року планує різко підвищити обсяги імпортованого природного газу з Європи. Про це у Давосі повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, передає прес-служба компанії.

Так, планується покрити 60% цьогорічних потреб саме за рахунок імпортованого з ЄС природного газу.

«За кілька років поставки газу з Росії можуть скоротитися до третини від усього українського імпорту, оскільки Україна планує імпортувати більше газу з лібералізованих європейських ринків», - сказав пан Коболєв.

Крім цього, очільник «Нафтогазу» повідомив, що пропускна здатність трубопроводів, якими газ може постачатися з Європи, останніми місяцями збільшилася настільки, що теоретично Європа може задовольнити 90% потреб України в імпорті.

«Протягом наступних кількох років Україна сподівається ухвалити закони, які б обмежили імпорт від єдиного постачальника до рівня 33% від загального обсягу, відповідно до існуючих обмежень у деяких країнах ЄС», - зазначають у «Нафтогазі».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міненерго планує розробити зміни до законодавства для підтримки «Нафтогазу». У Міністерстві вважають, що такі кроки допоможуть компанії покращити фінансове становище.

 
Коментарі (0)