ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна почала імпортувати вдвічі більше газу

Україна почала імпортувати вдвічі більше газу

Україна за 5 місяців закупить такий обсяг газу, який вона імпортувала за весь 2013 рік. У всякому разі, про це свідчать розрахунки російського монополіста «Газпрому».

У «Газпромі» підрахували, скільки газу може придбати Україна в цьому році. За даними підприємства, «Нафтогаз» за 5 місяців поточного року купуватиме російський газ у рівних обсягах імпорту за весь 2013 рік. Це випливає з даних «Газпрому» з експорту газу в Україну, передає «Сьогодні».

«У січні 2014 року «Нафтогаз» імпортував 2,45 мільярда кубометрів, в лютому - 1,64 мільярда кубометрів, в березні - 1,86 мільярда кубометрів, у квітні - 2,7 мільярдів кубометрів. За 12 днів травня експорт склав 1,35 мільярда кубометрів. Таким чином, до кінця травня «Нафтогаз» може імпортувати з початку року близько 11 мільярдів кубометрів», - відзначають в російській компанії.
 
У 2013 році «Нафтогаз» закупив 12,9 млрд кубометрів російського газу. Загальний імпорт газу на Україну склав близько 20 млрд кубометрів при внутрішньому споживанні понад 40 млрд кубометрів.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Москва зважилася піти на поступки Україні в питаннях газового боргу. Кремль просить оплатити хоча б частину заборгованості. В такому випадку, РФ може розглянути повернення знижки на блакитне паливо для України.
 
Коментарі (0)