ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ Росії готові поступитися Україні в боргах з газом

В Росії готові поступитися Україні в боргах з газом

Москва зважилася піти на поступки Україні в питаннях газового боргу. Кремль просить оплатити хоча б частину заборгованості. В такому випадку, РФ може розглянути повернення знижки на блакитне паливо для України.

За умови погашення частини з 3,5 млрд дол. «Газпром» згоден подумати над зниженням завищеної вартості палива для України. Про це повідомив Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, передає «Інтерфакс-Україна».

Російська сторона готова вести переговори про ціну на газ для України та умов його постачання у разі, якщо буде оплачена хоча б частину боргу.

«Ніхто ніколи не говорив: негайно віддайте 4 мільярди доларів. Але ви покажіть, що ви готові це робити... Якщо вони частина заплатять - це, як мінімум, основа для розмов. Ми готові обговорювати, що нам робити з цією проблемою. Ми готові обговорювати те, яким чином нам підтримати зараз життя людей в Україні. В цьому сенсі, напевно, ми готові навіть наступити на свої інтереси при обговоренні того, як нам далі по газу співпрацювати. Це, по суті, фінансова допомога», - сказав пан Медведєв.
 
«Сподіваємося на те, що наші друзі-європейці змусять хоча б частину грошей, які вони (Україна) отримали, перевести «Газпрому», - додав Прем'єр РФ.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив: український уряд запевняє, що Київ протягом 10 днів готовий сплатити газові борги, якщо Москва повернеться до старої ціни. 
 
До речі, відповідь на питання «Чи зможе Україна бути незалежною від російського газу?», дивіться в інфографіці «України Комунальної».
 
Коментарі (0)