ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна почала нарощувати видобуток енергетичного вугілля

Україна почала нарощувати видобуток енергетичного вугілля

Цьогоріч в Україні спостерігається приріст видобутку енергетичного вугілля.

Україна в період з січня по квітень 2017 року видобула 2,3 млн тонн коксівного вугілля - це на 19,4% менше за показники минулого року.

Про це інформує прес-служба Міненерговугілля, йдеться у повідомленні Укрінформу.

Усього за 4 місяці поточного року було видобуто 13,1 млн тонн вугілля - це на 3,2% менше за показники минулого року.

Разом з тим, цьогоріч спостерігається приріст видобутку енергетичного вугілля - з січня по квітень було видобуто 10,8 млн тонн - на 1,1% більше, ніж минулого року.

Нагадаємо, Україна у період з січня по березень скоротила видобуток коксівного вугілля на 14% порівняно з показниками аналогічного періоду 2016 року.

Варто додати, що енергохолдинг ДТЕК планує відмовитися від споживання дефіцитного антрациту і перевести свої ТЕС на вугілля марки «Г».

Нагадаємо, 15 березня DTEK Energy Group заявила про захоплення бойовиками так званих «ДНР» і «ЛНР» всіх активів «ДТЕК Енерго» на непідконтрольній території Донецької та Луганської областей.

Саме на захоплених підприємствах видобувався дефіцитний антрацит, який до цього постачався на ТЕС, що знаходяться на підконтрольній українському уряду території.

Станом на 18 квітня в Україні зупинилися п'ять з шести ТЕС, що працюють на дефіцитному антрациті.

Як повідомлялося раніше, атомної енергетики у струкрурі генерації у період з січня по квітень 2017 року зросла до 57% - порівняно з 54% в аналогічний період минулого року.

Проте виробництво  електроенергії альтернативними джерелами та блок-станціями, як і раніше, не перевищує у сумі 2% у загальній структурі генерації.

 

 
Коментарі (0)