ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна почала приєднання до європейської енергосистеми

Україна почала приєднання до європейської енергосистеми

На переговорах в Німеччині українська делегація домовилася про початок спільної розробки маршрутної карти з інтеграції енергосистеми України в енергосистему Європи (ENTSO-E)

На переговорах в Німеччині українська делегація домовилася про початок спільної розробки маршрутної карти з інтеграції енергосистеми України в енергосистему Європи (ENTSO-E). Це дозволить отримати для українського ринку «електроенергетичний безвіз».

Про це заявив під час 10-го засідання українсько-німецької групи високого рівня в Берліні міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає Ліга. Україна отримає фінансову підтримку для реформування енергосектору, технічну допомогу, німецькі технології та технічні рішення. «Домовилися про спільну розробку маршрутної карти з процесу інтеграції енергосистеми України в енергосистему Європи (ENTSO-E). Приєднання до європейської енергосистеми дозволить створити в Україні повноцінний лібералізований ринок електроенергії, так званий «електроенергетичний безвіз», – заявив Зубко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України дав старт реалізації проекту «Енергетичний міст «Україна-Європейський союз». Він буде сприяти експорту електроенергії в ЄС та інтеграції об’єднаної енергетичної системи України з європейською енергосистемою. Раніше повідомлялося, що Україна різко збільшила експорт електроенергії, в тому числі до Угорщини та Польщі. Також у 2017 році в Україні було введено 126,5 МВт потужностей об’єктів відновлюваної електроенергетики.

 

 
Коментарі (0)