ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаУкраїна починає імпортувати російську електроенергію

Україна починає імпортувати російську електроенергію

Київ намагається вирішити енергетичну кризу за допомогою Росії. Україна і РФ підписали два контракти на постачання електроенергії.

Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак заявив про підписання двох контрактів на поставку електроенергії з Росії в Україну. Про це повідомляє прес-служба російського відомства.

«Міністерство енергетики РФ повідомляє про укладення угоди між «Інтер РАО» і «Укрінтеренерго» на експорт електроенергії з ЄЕС Росії в об'єднану енергетичну систему України», - заявив пан Новак.
 
За його словами, річний контракт набуває чинності з 30 грудня 2014 року і передбачає рівномірний графік поставок об'ємом до 1500 МВт.
 
«Паралельно з метою надійного та безперебійного енергопостачання Криму укладено другу угоду між Центром здійснення розрахунків і «Укрінтеренерго», - зазначив пан Новак.
 
Вчора Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зауважив, що ціна електроенергії з Росії не повинна бути вища, ніж ціна внутрішньої теплової енергетики в Україні.
 
 
«Основна проблема, яка пов’язана з електроенергією, це, звичайно, блокування російськими терористами постачання вугілля – нашого вугілля, яке видобувається на українських шахтах, якого накопичилося майже 4 мільярди тон, на територіях, які тимчасово підконтрольні російським терористам, на українські ТЕС. Чому не постачалося вугілля? Тому що росіяни їм (бойовикам) не давали дозволу постачати, заблокували фактично постачання цього вугілля. І друге – низка залізничних мереж просто заміновані – і нам не давали карту мінування, і фізично провезти це вугілля не видавалося можливим», - заявив Прем’єр.
 
Проте, якою б скрутною не була ситуація в енергетиці, Київ не купуватиме тверде паливо у терористів «ДНР» та «ЛНР». Придбати вугілля у Донбасу можна буде «тільки за прозорою схемою і тільки з тих територій, які контролюються українською владою».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна не буде обмежувати енергопостачання Донецької та Луганської областей. До того ж, виключено і варіант обміну енергоресурсів: газу та світла на вугілля. Президент переконаний - так Україну не помирити.
 
Коментарі (0)