ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаПрезидент вимагає «поставити хрест» на віялових відключеннях світла

Президент вимагає «поставити хрест» на віялових відключеннях світла

Президент чекає від уряду швидких і ефективних дій щодо відновлення енергопостачання українським споживачам. На думку гаранта, продовження практики віялових відключень електроенергії неприпустиме.

Президент Петро Порошенко доручив уряду вжити всіх заходів для припинення віялових відключень і про результати доповісти йому. Про це повідомляє прес-служба гаранта.

Вчора голова держави заслухав доповідь Міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина про вихід з ладу 6-го енергоблоку Запорізької атомної електростанції у зв'язку з пошкодженням трансформатора.
 
Пан Демчишин переконує, це - технічна проблема, яку буде вирішено протягом кількох днів.
 
Президент підкреслив, що він чекає від уряду та Міністра енергетики відновлення повноцінної роботи Запорізької АЕС і швидких та ефективних дій щодо відновлення енергопостачання для населення та промислових підприємств.
 
«Я вважаю неприпустимим подальше продовження практики віялових відключень електроенергії, особливо напередодні свят», - наголосив пан Порошенко.
 
Президент доручив уряду вжити всіх заходів для припинення віялових відключень і про результати доповісти йому.
 
Міністр енергетики та вугільної промисловості повідомив Президенту, що в ситуації, яка склалася, необхідно забезпечити імпорт електроенергії.
 
 
При цьому глава держави підкреслив, що цим має займатися виключно державне підприємство.
 
«Жодних посередників у забезпеченні імпорту електроенергії бути не повинно», - сказав пан Порошенко.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Міненерго допускає, що держава попрощається з віяловими відключеннями світла. Відомство відкрило можливості для імпорту електричної енергії до України із суміжних країн – Молдови, Білорусі, Росії.
 
Коментарі (0)