ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна поновила імпорт газу з Угорщини

Україна поновила імпорт газу з Угорщини

Оператор газотранспортної системи Угорщини сьогодні відновив реверсні поставки природного газу в Україну. Раніше Угорщина припинили імпортувати «блакитне» паливо українським споживачам 25 вересня 2014 року.

Україна сьогодні відновила реверсні поставки природного газу з Угорщини. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ПАТ «Укртрансгазу».

З оперативними даними, поставки імпортного природного газу будуть здійснюватись в режимі 2,7 млн. кубометрів щодоби.

Зауважимо, що подача природного газу до України були припинені угорським газотранспортним оператором 25 вересня 2014 року.

Нагадаємо, що держсекретар з питань енергетики Угорщини Андраш Арадскі заявляв, що реверсні поставки природного газу в Україну можуть збільшитись вже в січні. Причиною цього може стати майбутній запуск угорсько-словацького газопроводу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за минулий рік державні компанії України скоротили видобуток природного газу на півмільярда кубометрів. Збільшили обсяги добутого «блакитного» палива лише приватні компанії. Зокрема, найбільша видобувна компанія України – «Укргазвидобування» за рік видобула 15,1 млрд куб. м газу, що на 0,1% менше, ніж у 2013 році.

 
Коментарі (0)