ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна поповнює газосховища паливом

Україна поповнює газосховища паливом

Незважаючи на складну ситуацію з реверсом російського газу з Європи, Україна продовжує наповнювати свої підземні газосховища «блакитним» паливом.

Україна збільшила кількість газу в підземних сховищах газу станом на 12 вересня на 0,23% до 16,176 млрд куб. м. Про це свідчать дані асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ (GSE), передає «РБК».

Згідно з даними GSE, українські ПСГ заповнені на 50,63%. Найбільший обсяг газу зберігається в Більче-Волицько-Угерському сховищі - 8,111 млрд куб. м газу (заповнено на 47,57%).
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», газові маніпуляції Росія почне з України, а закінчить в Європі. І тоді ЄС буде робити все, щоб стати незалежним від російського палива. Про це заявив Прем'єр-Міністр Арсеній Яценюк в ефірі одного з українських телеканалів.
 
Нагадаємо, днями Росія обмежила постачання газу в Польщу. 9 вересня обсяги палива, які надходять зі східного напрямку в країну, зменшилися на 24%. Через це Польща припинила здійснювати реверс газу в Україну. Наступними енергетичних утисків зазнали Німеччина та Словаччина. Німецький імпортер газу RWE відмовився коментувати скорочення поставок з Росії. А от у Словаччині прокоментували «газові» обмеження. Навіть через скорочення поставок російського палива, Республіка обіцяє виконувати свої зобов'язання щодо реверсу газу в Україну. У той же час, в Держдумі Росії запропонували главі «Газпрому» подумати над припиненням поставок палива по українському маршруту країнам, поміченим у реверсі. У Росії аргументують це тим, що країни ЄС - споживачі російського газу, а значить, не можуть диктувати умови Москві. Крім того, в Держдумі попросили «Газпром» перевірити, чи є реверсні поставки російського газу країнами ЄС Україні законними. Нагадаємо, 19 травня російський монополіст дав добро на реверс газу зі Словаччини. За словами російських чиновників, це не суперечить контрактами з «Газпромом».
 
Коментарі (0)