ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна попрощається з віяловими відключеннями світла

Україна попрощається з віяловими відключеннями світла

Переговори щодо імпорту електроенергії з Молдови, Білорусі та Росії перебувають на фінальній стадії. Це дозволить до кінця року попрощатися з віяловими відключеннями електроенергії.

У найближчі дні Україна попрощається з віяловими відключеннями світла. Міенерго відкрив можливості для імпорту електричної енергії до України із суміжних країн – Молдови, Білорусі, Росії. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

«У зв’язку із заморожуванням з боку Росії постачання енергетичного вугілля до України ми розглянули усі можливі рішення, щоб, незважаючи на обставини, забезпечити безперебійне постачання електроенергії українським споживачам. Щоб якомога швидше нормалізувати життя людей, окрім пошуку альтернативних постачальників вугілля для України, ми відкрили можливості для імпорту електричної енергії до України із суміжних країн – Молдови, Білорусі, Росії. У найближчі дні, таким чином, розраховуємо припинити віяльні відключення і повернути, навіть у години пікового навантаження, світло до українських домівок», - повідомив Міністр Володимир Демчишин.
 
Більш детальну інформацію про вирішення проблем з постачанням електроенергії та стан галузі очільник Міненерго обіцяє надати у суботу.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в України є кілька ключових проблем, які пов'язані з віяловими відключеннями електроенергії. Перша – російські терористи, які не дають можливість вивезти вугілля з підконтрольних їм територій, а друга – імпорт електроенергії з суміжних країн.
 
Коментарі (0)