ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУкраїна поставила Криму «водні» умови

Україна поставила Криму «водні» умови

Дніпровська вода перестала напувати мешканців півострову. Домовитися про відновлення водопостачання можна, проте, для цього кримській стороні необхідно виконати ряд умов.

За словами голови постійної комісії парламенту з питань міжнаціональних відносин і проблем депортованих громадян Едіпа Гафарова, самопроголошений кримський уряд нещодавно делегував на переговори в Херсонську область робочу групу. Там її представники спілкувалися з начальником управління Північно-Кримського каналу Олександром Романенко.

В ході переговорів з'ясувалося, що на даний момент в руслі каналу вже майже завершилася встановлення водомірного пристрою. Все буде готово вже післязавтра, однак, для відновлення подачі води, Крим повинен виконати деякі умови. Про це повідомляє «Південний кур’єр».
 
Так, мова йде про повернення боргів за вже подану воду, які накопичилися з боку кримських організацій. За заявами української сторони, вони досягають вже 1,7 мільйонів гривень, 1,2 млн грн з них - борг Рескомводгоспу Криму.
 
Друга умова - повернення техніки, що залишилася в Криму і використовувалася дирекцією Північно-Кримського каналу.
 
Третя умова України - встановлення нових цін на воду. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», вода з Північно-Кримського каналу не іде до Криму. Влада півострова так і не переуклала угоди на водопостачання з материка.
 
Коментарі (0)