ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна поставить Москві умови щодо фіксованих поставок газу

Україна поставить Москві умови щодо фіксованих поставок газу

Україна готова замовляти фіксовані обсяги газу в Росії, однак, лише за умови переходу з передоплати на постоплату. В інакшому випадку це буде недоцільно.

Українська сторона готова замовляти фіксовані об’єми поставок природного газу з Російської Федерації, якщо остання відмінить передоплату і погодиться на пост оплату. Про це сьогодні на прес-конференції заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

За словами чиновника, у теперішній ситуації, коли ціни змінюються щодня, Києву невигідно замовляти фіксовані поставки «блакитного» палива на довгий період. Однак, чиновник допускає можливість замовляти фіксовані обсяги газу терміном на 1 місяць.

«Росія буде намагатись підписати нас на суттєвий об’єм.  Механізм зимового пакету був зручний. Але якщо нам вдасться відмовитись від передоплати та перейти на постоплату, то Україна піде на фіксовані об’єми, а якщо ні то залишимось на теперішніх умовах. Якщо на передоплаті, то об’єм буде фіксувати недоцільно», - сказав Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Москва може послабити умови постачання газу в Україну та надати знижку. Однак, такі поступки РФ зробить лише у випадку оплати Києвом поставок газу на окуповані території Луганської та Донецької областей.

 
Коментарі (0)