ГоловнаГоловнеТеплоенергетикаУкраїна прагне до енергонезалежності лише на словах

Україна прагне до енергонезалежності лише на словах

Україна, маючи дешеве джерело енергії, не поспішає використовувати його для обігріву приватних будинків або побутових потреб новобудов. Це підводить експертів до думки про те, що прагнення держави до енергонезалежності тільки на словах.

«Газове лобі в Україні змушує населення платити дорого за газ, тоді як частина енергоблоків атомних станцій простоює. Таку думку висловив президент Київського міжнародного енергетичного клубу Олександр Тодійчук, - повідомляє «ГолосUA».

За його словами, українська влада лише на словах декларує прагнення до енергонезалежності.

Олександр Тодійчук констатував, що атомна енергетика в Україні - найдешевша у світі, але при цьому в країні постійно виводяться з роботи окремі енергоблоки у зв'язку з профіцитом електроенергії.

Як пояснив експерт, маючи такие дешевие джерело енергії, доцільно було б використовувати її, наприклад, для обігріву приватних будинків або побутових потреб новобудов. Однак вітчизняні олігархи роблять все, щоб населення як можна більше споживало дорогого російського газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, близько 50% електроенергії виробляють в Україні атомні станції. У свою чергу, за атомною енергетикою держава повністю залежна від Росії.

 
Коментарі (0)