ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна приєднається до проекту коридору Хорватія - Угорщина – Україна

Україна приєднається до проекту коридору Хорватія - Угорщина – Україна

Київ готовий долучитися до проекту формування нового газового коридору Хорватія - Угорщина – Україна.

Україна в рамках диверсифікації поставок природного газу та з метою налагодження нових форм співпраці в енергетичній сфері з країнами Євросоюзу готова долучитися до проекту формування нового газового коридору Хорватія – Угорщина – Україна, який передбачає використання потужностей LNG-терміналу на хорватському узбережжі. 

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час переговорів з Прем’єр-міністром Хорватії Андреем Пленковичем. Переговори пройшли в рамках офіційного візиту Володимира Гройсмана в Хорватію.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Ми зацікавлені у тому, щоб створити газовий коридор Хорватія – Угорщина – Україна і все будемо робити для того, щоб цей проект наблизився до повноцінної реалізації. Ми зацікавлені у такому постачанні газу в Україну», - сказав Глава Уряду.

Проект входить в пакет ініціатив Президента Хорватії Колінди Грабар-Китарович по формуванню Центральноєвропейської вертикалі співпраці «Адріатика- Балтика - Чорне море» і передбачає не тільки організацію поставок палива, а й можливе об'єднання газотранспортних систем трьох країн.

 

 
Коментарі (0)