ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна припасла газ у сховищах

Україна припасла газ у сховищах

Україна зекономила близько 400 млн кубометрів газу від загальних обсягів, що на 5% більше минулорічних показників. Відбір «блакитного» палива проводиться із 5 сховищ.

В Україні збільшились запаси природного газу в підземних сховищах в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укратрансгазу».

Згідно з даними компанії, обсяги «блакитного» палива у підземних сховищах перевищують минулорічні показники на 5,1% або 400 млн кубометрів газу. Зауважується, що наразі в українських ПСГ знаходиться 7,9 млрд куб. м природного газу.

«За оперативною інформацією, добовий відбір газу здійснюється з п’яти сховищ в загальному режимі 13 млн куб. м», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що сьогодні Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що тристоронні переговори між Україною, Росією та ЄС відбудуться 20 березня. Прем’єр висловив сподівання, що на тристоронніх переговорах буде досягнуто домовленості про постачання природного газу в літній період. Крім цього, пан Яценюк також підкреслив, що для України першочерговим стоїть питання максимального наповнення підземних сховищ газу в літній період паливом.

 
Коментарі (0)