ГоловнаГоловнеНовини ЖКГУкраїна припинила імпорт російської електроенергії – Азаров

Україна припинила імпорт російської електроенергії – Азаров

М.Азаров також спростував можливість масових відключень електроенергії по країні.

Україна припинила імпорт російської електроенергії, повідомив прем'єр-міністр Україна Микола Азаров у п'ятницю ввечері.

Такий висновок можна зробити з його відповіді одному з користувачів на персональній сторінці в Facebook.

«Був період, коли нам довелося самим імпортувати електроенергію з Росії, але пов'язано це було, з одного боку, з відключенням одного з енергоблоків Запорізької АЕС, а з іншого боку, цей дефіцит найпростіше покривався постачанням з сусідніх областей», - написав він.

М.Азаров також спростував можливість масових відключень електроенергії по країні. «Ні про які відключення не може бути й мови, оскільки ми маємо достатній запас потужності. Навіть зараз, незважаючи на максимально споживану потужність, а я вже сказав, що ми досягли рекордного споживання електроенергії, ми маємо достатній запас потужності», - підкреслив прем'єр.

Прем'єр також висловив подяку всім працівникам служб, які в екстремальних умовах самовіддано працюють над усуненням локальних аварій, що відбуваються через сильні морози.

У ДТЕК агентству «Інтерфакс-України» не підтвердили і не спростували інформаціюпро можливе припинення імпорту електроенергії з РФ, так і можливе відновлення експорту до Білорусі та Молдови.

Як повідомлялося, Запорізька АЕС 2 лютого в 8:02 за київським часом підключила шостий енергоблок до енергосистеми країни після усунення несправностей.

Приватний енергохолдинг ДТЕК з 1 лютого почав імпорт електроенергії з Російської Федерації. Договір на постачання електроенергії між ТОВ «Східенерго» і ВАТ «Інтер РАО ЄЕС» підписаний 30 січня 2012 року. Умови договору передбачають поставки 1 тис. МВт, проте фактично вони обмежені 400 МВт, так як в РФ спостерігається складна ситуація, пов'язана з різким пониженням температури.

При цьому ДТЕК призупинив з 30 січня експорт електроенергії з України в Білорусію і Молдавію у зв'язку з прийняттям відповідного рішення Міністерством енергетики та вугільної промисловості.

Джерело - Інтерфакс-Україна

 
Коментарі (1)
Михаил1
13 Лютого 2012 p. 16:03
круто