ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна пришвидшить будівництво терміналу скрапленого газу

Україна пришвидшить будівництво терміналу скрапленого газу

Україна зацікавлена у швидкому будівництві терміналу скрапленого газу. Уряд вважає, що реалізація цього проекту допоможе країні позбавитися шантажу з боку «Газпрому».

Україна планує найближчим часом будівництво терміналу скрапленого газу біля Одеси. Про це заявив Голова Верховної Ради Олександр Турчинов, - повідомляє прес-служба парламенту.

За його словами, надзвичайно цікавим є проект з будівництва такого терміналу, який реалізували у Литві. «Саме це будівництво, яке відбулося у рекордні терміни, - фактично за три роки, - дозволило Литві вже сьогодні примусити «Газпром» зменшити ціни на газ більш ніж на двадцять відсотків», - наголосив пан Турчинов, додавши, що «саме ця технологія є стратегічно перспективною для України».

Окрім того, керівник Парламенту зазначив, що використання нових технологічних прийомів будівництва, зокрема, плавучої платформи, яка перероблятиме скраплений газ, «дозволить зекономити кошти, і, що особливо важливо, зекономити час будівництва таких терміналів». «І головне - не дозволить «Газпрому» і далі шантажувати нашу країну, оскільки вона зможе отримувати диверсифіковані поставки енергетичних ресурсів», - підсумував Голова Верховної Ради.

Зауважимо, раніше Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що намір будівництва терміналу скрапленого газу, як і раніше, залишається одним з реальних варіантів диверсифікації газопостачання України.

 
Коментарі (0)