ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВ Україні залишився місячний запас вугілля

В Україні залишився місячний запас вугілля

У Міненерго заявляють, що у зв’язку з блокування поставок вугілля з боку Росії, в Україні вистачить запасів для роботи протягом місяця. В той же час, у відомстві відзначають, що в середині наступного місяця, в країну планують поставити вугілля з ПАР.

Україні вистачить запасів вугілля, наявних на складах на місяць. Про це сьогодні під час «Години запитань до уряду» заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«Наразі виникло декілька ризиків. Нам обмежено постачання вугілля з Росії. Запаси вугілля достатні, щоб працювати протягом місяця», - сказав він.

Серед іншого, міністр наголосив, що наразі ведуться переговори з ПАР щодо поставок вугілля в Україну.

«На сьогодні вже у процесі доставки два кораблі. Воно прибуде 12 грудня. На період грудня буде поставлено 250 тисяч тонн антрацитового вугілля. На складах є більше, ніж мільйон тон», - заявив очільник Міненерго.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, енергосистема України стабільна і готова до очікуваного зниження температури. Якщо не буде форс-мажорів в електрогенерації, пройти зиму вдасться з власними потужностями і без віялових відключень.

 
Коментарі (0)