ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна не припинила купувати російську електрику

Україна не припинила купувати російську електрику

Україна не припинила імпорт електроенергії з Російської Федерації. Київ сьогодні мав повність відмовитись від купівлі електрики, однак, електроенергія з Росії надходитиме в Україну сьогодні та завтра.

Україна продовжує імпорт електроенергії з Російської Федерації. Хоча, попередньо Міністерство енергетики та вугільної промисловості України повідомляло про повне припинення купівлі електрики з РФ сьогодні. Дані щодо добової заявки Києва на придбання електроенергії в Росії повідомили в ДП «НЕК «Укренерго».

Згідно з даними «Укренерго» заявка України на імпорт електроенергії на сьогодні становила до 800 МВт, а на четвер – до 400 МВт.

Нагадаємо, раніше Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявляв, що 11 листопада Україна припинить імпорт електроенергії з Російської Федерації.

За словами чиновника, причиною відмови від купівлі електроенергії в північного сусіда є підключення енергоблоку Рівненської АЕС.

«У середу ми припинимо отримувати будь електроенергію з Росії. Це технологічний крок, пов'язаний з підключенням енергоблоку №3 Рівненської АЕС», - заявляв Міністр 9 листопада.

 
Коментарі (0)