ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна «проміняла» угорський газ на польський

Україна «проміняла» угорський газ на польський

Україна зменшила імпорт газу з Угорщини та збільшила поставки «блакитного» палива з Польщі. Однак, така ротація не вплинула на обсяги поставок газу з Європи.

З квітня Україна скоротила реверсні поставки природного газу з Угорщини в середньому на 2,8 млн кубометрів на добу – до 1,9 млн. Натомість, 4 квітня збільшено імпорт «блакитного» палива з Польщі більше, ніж в 2,5 рази – до 2, 781 млн куб. м газу на добу. В порівнянні з 31 березня. Про це заявив керівник прес-служби «Укртрансгазу» Максим Бєлявський, передають «Українські Новини».

Сумарний рівень поставок газу з Європи зберігся в середньому на рівні 41,7 млн куб. м на добу.

«Станом на сьогоднішній ранок, за оперативною інформацією, з території Угорщини добове надходження газу становить близько 1 млн куб. м. Одночасно з цим, добове надходження з Словаччини та Польщі становить 38 і 2,7 млн куб. м відповідно. За рахунок збільшення обсягу постачань з польського напряму, загальний обсяг імпорту газу з Європи в Україну не змінився», - заявив пан Бєлявський.

Всього, з за чотири дні квітня Україна імпортувала 161 млн куб. м газу з Європи.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у «Нафтогазі» порахували справедливу ціну на природний газ для населення. Відтак, у компанії вважають, що обґрунтованим є тариф майже у 10 тис грн. за 1 тис. кубометрів «блакитного» палива. Однак, українці платитимуть іншу ціну.

 
Коментарі (0)