ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїна просить Литву подарувати списані електрички

Україна просить Литву подарувати списані електрички

Україна просить Литву подарувати списані потяги. Відповідне звернення Міністра інфраструктури України вже направлено литовським колегам.

Українська влада просить Литву передати потяги, які вже не використовують на литовських залізницях. Відповідне звернення в Міністерство транспорту та комунікацій Литви з проханням безкоштовно передати Україні списані потяги вже відправив Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський. Про це на свої сторінці у Facebook повідомив замісник Міністра Олександр Кава.

«За кошти ЄС Литва в минулі роки істотно оновила парк тепловозів та електропоїздів. Це дозволило вивести з експлуатації частину електропоїздів ЭР9М і тепловозів 2М62», - написав замміністра.

Уряд сподівається, що Литва дасть позитивну відповідь. Адже, за повідомленням пана Кави, вітчизняні залізничні шляхи відчувають гостру недостатність електропоїздів змінного струму. Найбільше ця проблема спостерігається на Львівській та Південній залізницях.

«Отримані електропоїзди «УЗ» зможе використовувати в приміському сполученні Полтавської, Рівненської, Волинської, Тернопільської, Львівської та Харківської областей», заявив Олександр Кава.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, виконуючий обов’язки директора «Укрзалізниці» відкликав накази щодо звільнення керівників Південно-Західної залізниці. Очільник відомства запевняє, що до них немає жодних претензій, хоча раніше їх підозрювали у зловживаннях.

 
Коментарі (0)