ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна нарощує імпорт газу з Польщі

Україна нарощує імпорт газу з Польщі

Україна в травні подвоїла імпорт газу через Польщу. Щоденні поставки здійснювалися на максимально можливому рівні.

НАК «Нафтогаз України» в травні поточного року збільшила імпорт газу через Польщу за контрактом з німецькою компанією RWE Supply&Trading вдвічі - до близько 117 млн кубометрів газу після 60 млн кубометрів у квітні. Про це свідчать дані оператора польської газотранспортної системи Gaz System, які має у своєму розпорядженні «УНІАН».

Минулого місяця поставки здійснювалися щодня в середньому на рівні близько 3,8 млн кубометрів, що практично відповідає максимально можливим обсягам, які можна постачати через Польщу в Україну за нинішньої інфраструктури в 4 млн кубометрів за добу.

Зазначимо, що з середини квітня Україна відновила імпорт газу з Євросоюзу, припинений в кінці минулого року після того, як країна отримала понад 30% знижку на російський газ, яка була скасована російським «Газпромом» з другого кварталу поточного року. Росія також почала брати мито з газових поставок в Україну, що підняло його ціну до рекордних близько 485 дол. за тисячу кубометрів, що майже вдвічі дорожче, ніж у першому кварталі року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, наразі Словаччина приймає заявки від бажаючих постачати газ в Україну. Термін подачі замовлень закінчується 23 червня.

 
Коментарі (0)