ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна розквиталася з «газовими» боргами

Україна розквиталася з «газовими» боргами

Україна сплатила борги «Нафтогазу» за євробондами. За словами Прем'єр-міністра, це сталося позавчора, і було сплачено все до останньої копійки.

Україна сплатила борг НАК «Нафтогазу» у розмірі 1,7 млрд дол. за російський газ. Про це в ефірі Першого Національного заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє Еспресо.TV.

«Про борги. Вони сподівалися, що ми не віддамо борги по газу. Борг 1 млрд 670 млн доларів США, ми все позавчора до копійки заплатили», - сказав він.

Глава Кабміну пояснив, що кошти були взяті з міжнародних кредитів.

«З коштів від міжнародних кредиторів. З усіх кредитів - було загалом 7 млрд - 5 млрд ми віддали старих боргів, 2 млрд уряд зараз має», - зауважив пан Яценюк.

Він зазначив, що зараз у гривні уряд має на рахунках 8 мільярдів, з яких фінансує армію, збройні сили, пенсії, зарплати.

«З усього обсягу грошей, який ми отримали за ці 7 місяців, ми продали всього на всього на дефіцит бюджету 500 мільйонів доларів», - додав Прем'єр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Росія очікує від України оплати 2 млрд дол. боргу за раніше поставлений газ у жовтні 2014 і 1,1 млрд - до кінця 2014 року. При цьому вона готова поставити Україні найближчим часом 5 млрд куб. м. газу 385 дол. за тис. куб. м.

 
Коментарі (0)