ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна розпочала процес імпорту газу для закачування в підземні газосховища

Україна розпочала процес імпорту газу для закачування в підземні газосховища

Дуже повільно, але вже розпочався імпорт газу для закачування. Наразі він складає лише 3 млн м3 на добу. Імпорт з початку місяця склав 15,7 млн м3, при чому 100% біло імпортовано з Угорщини.
Україна розпочала процес імпорту газу для закачування в підземні газосховища, про це розповіла пресслужба "Оператора ГТС України".
 
"Дуже повільно, але вже розпочався імпорт газу для закачування. Наразі він складає лише 3 млн м3 на добу. Імпорт з початку місяця склав 15,7 млн м3, при чому 100% біло імпортовано з Угорщини, а не зі стандартного словацького напрямку", – говориться у повідомлені.
 
З початку року було імпортовано 577 мільйонів метрів кубічних газу, з них 511 (88%) – з Угорщини.
 
"Відкриття віртуального реверсу Оператором ГТС минулого року дозволило диверсифікувати джерела постачання та створити конкуренцію між ними", – додав у компанії.
 
Нагадаємо, у рамках підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства України до осінньо-зимового періоду 2021/22 року Кабінет міністрів затвердив мінімальний обсяг газу, який має бути закачаний до підземних сховищ до 15 жовтня -  не менш як 17 млрд. куб. метрів. Про це йдеться в розпорядженні Кабінету Міністрів України від 9 червня 2021 р. № 586-р.
 
В Українських підземних сховищах газу зберігалося 15,5 млрд куб. м, що є найвищим середнім показником за останні 5 років.
 

У поточному році сезон закачування розпочався на 50 днів пізніше ніж минулого року. 

 
Коментарі (0)