ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна розпочне тестове прокачування газу з ЄС

Україна розпочне тестове прокачування газу з ЄС

У п’ятницю може початись тестове прокачування газу через Словаччину. Після нього Україна визначиться з можливими обсягами прийому «блакитного» палива.

Тестове прокачування природного газу зі Словаччини в реверсному режимі може початися 15 серпня цього року. Про це в середу повідомив Міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан, передає УНІАН.

«З 15 серпня мають початися тестові випробування. Після проведення тесту ми визначатимемося з можливими обсягами прокачування газу», - сказав пан Продан.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», українська ГТС готова до прийому природного газу зі Словаччини. Зокрема, 7 серпня «Укртрансгаз» завершив повний комплекс робіт на компресорній станції «Ужгород», спрямованих на забезпечення гідних технічних умов для  європейського реверсу.
 
У свою чергу Словаччина готова здійснювати реверс газу в Україну з 1 вересня. Його здійснюватимуть у контрольному режимі, який передбачає постачання близько 3 млрд кубометрів «блакитного» палива на рік. За словами представника словацького оператора Eustream, з 1 березня 2015 року газопровід зможе здійснювати постачання на максимальній потужності 10 млрд м куб.на рік
 
Коментарі (0)