ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна готова приймати газ з Європи

Україна готова приймати газ з Європи

Україна технічно готова приймати поставки газу зі Словаччини. «Укртрансгаз» повністю підготував компресорну станцію «Ужгород» до реверсу «блакитного» палива.

Українська ГТС готова до прийому природного газу зі Словаччини. Зокрема, 7 серпня «Укртрансгаз» завершив повний комплекс робіт на компресорній станції «Ужгород», спрямованих на забезпечення гідних технічних умов для  європейського реверсу. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Нафтогазу».

«За результатами останніх переговорів між операторами газотранспортних систем України «Укртрансгаз» та Словаччини «Eustream» остаточно були узгоджені технічні аспекти, пов’язані з прикордонним співробітництвом, взаємодією при експлуатації об’єктів і обліком газу», – йдеться в повідомленні.
 
Нагадаємо, Словаччина готова здійснювати реверс газу в Україну з 1 вересня. Його здійснюватимуть у контрольному режимі, який передбачає постачання близько 3 млрд кубометрів «блакитного» палива на рік. За словами представника словацького оператора Eustream, з 1 березня 2015 року газопровід зможе здійснювати постачання на максимальній потужності 10 млрд м куб.на рік.
 
Коментарі (0)