ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїна розраховує на транспортування газу через Босфор

Україна розраховує на транспортування газу через Босфор

Перш за все, обговорюватимуться питання про отримання згоди Туреччини на транспортування газу через Босфор.

Наприкінці травня Україна, Катар і Туреччина планують провести тристоронні переговори щодо транспортування скрапленого газу з Катару до України. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив журналістів на брифінгу 9 травня.

«Ми домовилися про те, що з нашими турецькими партнерами домовлятимемося про проведення тристоронньої зустрічі - Катару, Туреччини і України. Десь цю зустріч заплануємо на кінець травня», - сказав Микола Азаров.

При цьому він відзначив, що розглядаються різні варіанти транспортування газу.

Пізніше заступник міністра енергетики і вугільної промисловості України Володимир Макуха відзначив, що, перш за все, обговорюватимуться питання про отримання згоди Туреччини на транспортування газу через Босфор. «Катарська сторона порушуватиме це питання під час переговорів з Туреччиною, які заплановані на кінець цього місяця. Йдеться про те, що, можливо, у тристоронньому форматі нам вдасться знайти розв’язання цієї проблеми, яка на сьогодні існує – проблеми проходу танкерів через Босфор», - сказав Володимир Макуха.

При цьому він відзначив, що турецька сторона поки не дає згоди на прохід танкерів. «Це питання у переговорному процесі. Поки турецька сторона не підтримує прохання про транспортування газу через Босфор. Проте останнім часом ми спостерігаємо зрушення у позиції Туреччини, і сподіваємося, що ми зможемо знайти компромісне рішення, яке всіх влаштує», - сказав Володимир Макуха.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)