ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкраїна різко збільшила інвестиції в СЕС

Україна різко збільшила інвестиції в СЕС

У 2017 році в Україні було введено в експлуатацію сонячних електростанцій на 211 МВт.

У 2017 році в Україні було введено в експлуатацію сонячних електростанцій на 211 МВт.

В даний час в країні налічується вже 113 станцій, що функціонують і їх загальна потужність досягає 1 124 МВт. Найближчим часом відкриється ще 1 електростанція потужністю 57,6 мегават, і вона буде найбільшим проектом сонячної енергетики, які ЄБРР і ЧБТР профінансували в нашій країні. Після введення в експлуатацію нова сонячна електростанція дозволить скоротити річний обсяг викидів вуглекислого газу на 40000 тонн.

Потрібно відзначити, що в минулому році близько 7500 українських домогосподарств встановили на дахах своїх будинків або у дворах сонячні батареї. Ці показники в 2,5 рази перевищують показники 2017 року. У березні цього року велика норвезька компанія почне будівництво сонячної електростанції в Херсонській області, і в цей проект буде вкладено сотні мільйонів гривень.

Нагадаємо, 15 лютого 2019 року Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКУ), схвалила проект постанови про встановлення зеленого тарифу для Нікопольської СЕС в розмірі 15,03 євро за МВт-год до 2030 року.

Цю найбільшу в країні сонячну електростанцію на 246 МВт ввели в експлуатацію ще в січні цього року. Вона також увійшла в трійку найбільших в Європі.

СЕС буде виробляти до 290 млн. КВтг електроенергії в рік. Підключити до системи її планують у березні. Станція зможе обслуговувати близько 100 тис. Домогосподарств і дозволить скоротити викиди діоксиду вуглецю більше, ніж на 300 тис. Тонн в рік.

Колючі дроти мають майже історичне виникнення і застосування. Якщо вам цікаво, як вони використовуються сьогодні, тоді ви можете перейти на сайт www.barbed.ua. Цікаві новини про колючі дроти.

 
Коментарі (0)