ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна щоденно економить на газу мільйони

Україна щоденно економить на газу мільйони

Україна заощадила на газу близько 2 млрд дол. за період опалювального сезону. Це сталося за рахунок зниження обсягів споживання «блакитного» палива. Наразі, країна щоденно економить на газові більше 11 млн дол

Україна у цьому році скоротила загальний обсяг споживання природного газу на 25%. У зв’язку з цим було заощаджено 2 млрд дол. на газові, який був придбаний у «Газпрому» за період опалювального сезону. Про це у Верховні Раді під час звіту уряду за рік роботи заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«В середньому ми споживаємо природного газу на 50 мільйонів кубічних метрів менше, ніж у минулому році», - сказав очільник Кабміну.

Окрім того, за його словами, Україна щоденно економить близько 11,3 млн дол. на «блакитному» паливі.

«Це означає, що кожен день ми платимо за природний газ на 11,3 мільйона доларів менше. А це означає, що завдяки нашій енергетичній політиці ми скоротили витрати українських домогосподарств, зменшили обсяги платежів, в тому числі і російському «Газпрому», за опалювальний період на суму майже 2 мільярда доларів США. Ми зберегли 2 мільярда в українській економіці», - підкреслив пан Яценюк.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабмін запевняє, що через десять років Україна зможе стати експортером природного газу та повністю відмовитись від імпорту «блакитного» палива. Для цього Кабмін просить народних депутатів підтримати нову енергетичну політику.

 
Коментарі (2)
Александр1
11 Грудня 2015 p. 16:42
Экономика должна быть экономной, - говорил Л.И. Брежнев на одном из съездов КПСС. Сегодня мы претворяем эти решения в жизнь? А у нас еще осталась какая-то экономика?
Владимир2
11 Грудня 2015 p. 16:56
У нас как в Греции - есть все !