ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна сподівається на полегшення «газових» стосунків

Україна сподівається на полегшення «газових» стосунків

Україна націлилася на переговори з Росією щодо постачання газу. Глава українського уряду наголосив, що вживатимуться найрізноманітніші заходи задля полегшення стосунків, однак яких саме, не конкретизував.

Щоб полегшити «правила гри» між «Нафтогазом» і  «Газпромом», українська влада має намір вжити технічних, політичних та юридичних заходів. Про це заявив  Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, - зазначачає прес-служба Кабміну.

Однак, яких саме? – посадовець не конкретизував, зазначивши, що спершу уряд «зробить правильні кроки», а потім оголоситьпро них.

Окрім того, Арсеній Яценюк нагадав, що російський «Газпром» оголосив нову ціну газу для України - 360 дол. за тис. куб. м. Проте, за його словами, Україна не отримала щодо цього жодного офіційного документа.

«Навіть більше - учора Росія в порушення міжнародного права денонсувала Харківські угоди. Вони хотіли відкрити дорогу до підвищення ціни на газ на ще 100 доларів – до 500 доларів за тисячу кубічних метрів», - наголосив Глава уряду.

Він повідомив, що доручив голові НАК «Нафтогаз України» поїхати до Москви для обговорення газового питання.

Нагадаємо, раніше про відсутність офіційних документів щодо нової ціни на газ для України заявляв Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.

 
Коментарі (0)