ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна сподівається повернути туркменський газ

Україна сподівається повернути туркменський газ

Україна планує відновити поставки газу з Туркменістану. Крім цього, зважаючи на минулі успішні відносини у нафтогазовій сфері, влада вважає, що відновлення поставок може стати альтернативним джерелом газопостачання.

Україна має намір відновити поставки природного газу з Туркменістану. Про це під час зустрічі з заступником голови уряду Туркменістану Рашидом Мередовим заявив Президент Петро Порошенко, передає прес-служба Глави держави.

Відтак, пан Порошенко відзначив позитивний досвід співпраці країн у нафтогазовій сфері. Крім цього, Україна зацікавлена в диверсифікації поставок «блакитного» палива, в тому числі за рахунок туркменського природного ресурсу.

«Україна готова та зацікавлена у відновленні поставок туркменського газу, як альтернативного джерела», - сказав Президент.

Нагадаємо, у Міненерго заявили, що з квітня Україна припинить купувати російський газ. Це зумовлено завищеною вартістю «блакитного» палива, порівняно з європейськими ринками. Крім цього, влада сподівається на зменшення обсягів споживання газу в країні на 20-30 млн куб. м палива.

 
Коментарі (0)