ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна відмовиться від російського газу з квітня

Україна відмовиться від російського газу з квітня

У Міненерго заявили, що з квітня Україна припинить купувати російський газ. Це зумовлено завищеною вартістю «блакитного» палива, порівняно з європейськими ринками.

Україна з 1 квітня припинить купувати природний газ у Росії. Про це сьогодні на брифінгу заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «РБК-Україна».

За словами Міністра, в України немає потреби у російському газі через його ціну, яка вища від вартості «блакитного» палива з Європи.

«Необхідності купувати російський газ немає. Купувати його за ціною вище, ніж ми купуємо з Європи, немає сенсу. Зараз ми перестанемо його купувати ... З 1 квітня», - сказав чиновник.

Крім цього, очільник Міненерго висловив сподівання щодо зменшення обсягів споживання газу на 20-30 млн куб. м палива.

Нагадаємо, 20 березня у Брюсселі відбулися тристоронні переговори щодо «літнього пакету». За повідомленнями сторін, домовленості про поставки «блакитного» палива в літній період були досягнуті. А Росія погодилась надавати 100-доларову знижку.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
23 Березня 2015 p. 20:53
Мешканці багатоповерхівок раніше платили за газ по нормативам, а з квітня, мабуть будуть платити за так зване "фактичне" споживання, яке у 3--4 рази перевищує нормативне (аналогічно до того, як сплачують за холодну воду при відсутності квартирного лічильника). Та плюс ухвалене здорожчання на 280 відсотків. Виходить, що у 9 разів більше; ну може трохи скинуть; думаю, буде оплата за газ дорожче у 7--8 разів.