ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкраїна та Канада мають намір запустити спільні проекти з відновлювальної енергетики

Україна та Канада мають намір запустити спільні проекти з відновлювальної енергетики

Україна та Канада розглядають можливості співпраці щодо реалізації проектів відновлювальної енергетики.

Україна та Канада розглядають можливості співпраці щодо реалізації проектів відновлювальної енергетики.

Держенергоефективності спільно з канадськими компаніями розглянули можливості співпраці щодо впровадження проектів відновлювальної енергетики. Зокрема, йшлося про впровадження проекту на території Луганської області з використанням сонячних панелей канадського виробництва.

Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на пре-службу Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Зокрема ерший заступник Міністра Галина Карп взяла участь у нараді за участю фахівців канадських компаній та органів влади, що проведена в Держенергоефективності, під час якої розглянуто можливості співпраці щодо впровадження проектів відновлювальної енергетики. Йшлося, зокрема, про впровадження такого проекту на території Луганської області з використанням сонячних панелей канадського виробництва, який дасть можливість забезпечити 150 мВт потужності та стабілізувати подачу електроенергії та роботу ліній електропередачі Луганщини.

Окрім цього також існують можливості   встановлення акумуляторних батарей на об’єктах «зеленої» енергетики, що дозволить сприяти добовому регулюванню потужності.

Повідомляється, що за результатами зустрічі домовилися про розгляд канадською стороною напрацьованих пропозицій, після чого буде розроблено відповідний проект. Рішення для реконструкції цієї інфраструктури буде надано консорціумом канадських компаній: «S2E Technologies», «DAI», «GoldLeaf EGF», «Capital Hill Group».

Додамо, за словами учасників зустрічі,  у випадку успішної реалізації проекту є можливість продовжити співпрацю у цьому напрямку в інших регіонах України.

Нагадаємо, наприкінці січня  у Нікополі Дніпропетровської області запрацювала нова сонячна електростанція (СЕС) потужністю 10 МВт, побудована за кошти канадських інвесторів.

Вартість проекту становить €10,5 млн. Інвестором виступила TIU Canada Ltd., яка належить канадській інвестиційній компанії Refraction Asset Management. Проект на 100% реалізовано за кошти інвесторів. 

Нагадаємо, 27 грудня президент України Петро Порошенко підписав закон «Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA)».

 

 
Коментарі (0)