ГоловнаГоловнеТеплоенергетикаУкраїна та Польща об'єдналися заради енергоефективності

Україна та Польща об'єдналися заради енергоефективності

Заплановано створення українсько-польського центру з вивчення передового досвіду у сферах енергоефективності, енергозбереження та відновлюваної енергетики.

Сьогодні під час проведення ХІ  Економічного форуму «Україна-Польща» було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України та Національним агентством з енергозбереження Республіки Польща (KAPE).

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

Метою Меморандуму є забезпечення розвитку співробітництва, спрямованого на спільну реалізацію заходів та проектів у сфері енергоефективності, енергозбереження та відновлюваної енергетики українськими та польськими організаціями і компаніями.

Голова Держенергофективності Микола Пашкевич після підписання наголосив, що співпраця з польськими колегами має важливе значення для України. «Досвід Польщі у підвищенні рівня енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики надзвичайно цікавий для нас, адже вони мали подібні проблеми на шляху переходу від планової економіки до ринкової як ми зараз. У нас спільні цілі, тому переконаний, що співпраця буде успішною», - зазначив Микола Пашкевич.

Також Голова Держенергофективності повідомив, що у рамках Меморандуму заплановано створення українсько-польського центру з вивчення передового досвіду у сферах енергоефективності, енергозбереження та відновлюваної енергетики.

 
Коментарі (0)