ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна та Росія обговорили подальшу співпрацю по газу

Україна та Росія обговорили подальшу співпрацю по газу

«Нафтогаз» та «Газпром» обговорили умови купівлі Україною російського природного газу в І кварталі наступного року. Окрім того, увагу було приділено і питанням безперебійного транзиту газу в Європу.

Україна та Росія обговорили умови купівлі Києвом природного газу в Російської Федерації в І кварталі наступного року. Зокрема, бесіда відбулася в ході зустрічі голови ВАТ «Газпром» Олексія Міллера та очільника НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболева, яка проходила в Берліні. Про це повідомляє прес-служба «Нафтогазу».

Згідно з повідомленням, сторони також виказали свої міркування з приводу транзиту природного палива з Росії в Європу через територію України.

«Сторони обговорили умови закупівлі ‪ «Нафтогазом» російського газу у першому кварталі наступного року та питання забезпечення безперебійного постачання газу ‪ «Газпромом»‬ до Європи», - зауважили в «Нафтоагзі».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в українських підземних сховищах газу станом на сьогодні зберігається 14,6 млрд куб. м «блакитного» палива, що на 21% більше минулорічних показників. Відтак, Україна займає другу позицію по запасах газу серед країн ЄС після Німеччини. За оперативною інформацією Центрального диспетчерського департаменту, на відбір працює 7 сховищ в добовому режимі 53 млн.куб.м.

 
Коментарі (0)