ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїна та Туреччина взяли курс на енергетику

Україна та Туреччина взяли курс на енергетику

Віктор Янукович готовий до поглиблення співпраці в напрямі спільної розвідки й видобування енергоносіїв, розвитку транспортної інфраструктури.

Україна готова до поглиблення співробітництва з Туреччиною в енергетичній сфері. Про це Президент України Віктор Янукович сказав на Другому засіданні українсько-турецької Стратегічної ради високого рівня.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Адміністрації Президента.

«Ми готові до поглиблення співпраці в напрямі спільної розвідки й видобування енергоносіїв, розвитку транспортної інфраструктури», – заявив Віктор Янукович.

Він відзначив «інтенсивний діалог», який відбувається нині між Україною та Туреччиною в енергетичній сфері – йдеться зокрема про регулярні контакти між профільними міністерствами.

«Підкреслю також нашу зацікавленість у приєднанні до реалізації проекту Трансанатолійського газопроводу – ми це питання з паном Прем’єр-міністром обговорили», – зазначив Президент.

Зі свого боку Прем’єр-міністр Турецької Республіки Реджеп Тайїп Ердоган також назвав надзвичайно актуальним розвиток співпраці України й Туреччини в енергетичній сфері. «Це важливе поле для співробітництва, яке дасть глибину нашим відносинам», – сказав він. У подальшому, зазначив керівник Уряду Туреччини, ця взаємодія може реалізовуватися у проектах щодо транспортування електроенергії, будівництва на території Туреччини підземних газосховищ та спільного видобутку вуглеводнів.

«Ми знаємо, що питання енергетики носить для України серйозний характер, тому хочемо розвивати двосторонні відносини у галузі енергетики», – наголосив Реджеп Тайїп Ердоган.

 
Коментарі (0)