ГоловнаГоловнеГазопостачанняУкраїна тримає про запас альтернативні джерела газу

Україна тримає про запас альтернативні джерела газу

Україна має декілька альтернативних варіанти отримання енергоресурсів, за умови, якщо не знайде компромісів з Росією.

Україна цілком може розраховувати на альтернативні шляхи отримання енергоресурсу, якщо не дійде згоди на переговорах щодо зниження ціни на російський газ. Про це заявив член наглядової ради Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук, - повідомляє «БТБ».

«Україна поки що може розраховувати на диверсифікацію фактично з трьох джерел – це європейський газ, який ми почали викуповувати шляхом реверсу на спотових ринках на біржах. Це - LNG-газ, який також може постачатися в Україну  за умови побудови LNG-терміналу і за умови укладення вигідного контракту щонайменше на 3-5 млрд куб м. І, безумовно, це сподівання, що частину газу ми можемо отримувати з Каспійського регіону –  тобто середньоазійський  газ: туркменський або азербайджанський», - зазначив він.

Юрій Корольчук також додав, що через Польщу, Румунію та Угорщину  - реверсні канали постачання газу -  можна отримувати до 2 млрд куб щороку. Ще 20 млрд куб м  можна отримувати через Словаччину, для чого необхідно домагатися  виконання норм Третього  енергопакету ЄС.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна отримала угоду від Словаччини про прокачування газу компанією «Юстрим».

 
Коментарі (0)