ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна усунула причину зниження потужності видачі електрики

Україна усунула причину зниження потужності видачі електрики

Наразі причини зниження потужності видачі електрики, - вихід з ладу третього енергоблоку Запорізької АЕС, усунуто. Енергоблок був підключений до енергосистеми України після ремонту.

Третій енергоблок Запорізької АЕС 5 грудня о 21:15 був підключений до енергосистеми України після ремонту. Про це повідомляється на сайті держінспекції ядерного регулювання України.

«Радіаційний стан на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не зазнавав змін, знаходиться на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень», - наголошується в повідомленні.
 
Нагадаємо, третій енергоблок Запорізької АЕС відключився від мережі в 19:24 28 листопада дією захисту від внутрішніх пошкоджень генератора. 
 
«Блок переведений в холодний стан без зауважень. Радіаційних наслідків немає», - підкреслюють в НАЕК.
 
Зазначимо, Запорізька АЕС - найбільша в Європі атомна станція за встановленою потужністю. Її шість енергоблоків ВВЕР-1000 побудовані за радянським проектом В-320.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Міненерго запевняли, що причини зниження потужності видачі електрики - вихід з ладу третього енергоблоку Запорізької АЕС.
 
Коментарі (0)