ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна вчетверо скоротила відбір газу зі своїх сховищ

Україна вчетверо скоротила відбір газу зі своїх сховищ

Українські споживачі через значне підвищення температури повітря більш як учетверо скоротили добовий відбір із підземних сховищ газу (ПСГ).

Про це повідомляє у неділю Радіо Свобода з посиланням на оперативні дані компанії «Укртрансгаз».

«Згідно з цими даними, в п’ятницю, 24 лютого, з підземних сховищ було відібрано 21,4 мільйона кубометрів газу. Це більш як учетверо менший обсяг, ніж було, наприклад, 1 лютого, коли за добу споживачі спожили 91,8 мільйона кубометрів», - йдеться у повідомленні.

Станом на початок доби 25 лютого в українських підземних сховищах було понад 8,4 мільярда кубометрів газу. Від початку року запаси зменшилися майже на 2,6 мільярда кубометрів.

Україна увійшла в 2017 рік із запасами природного газу в своїх ПСГ в обсязі 11 мільярдів 993 мільйона кубометрів.

У НАК «Нафтогаз України» вважають сформовані в підземних сховищах запаси газу достатніми для проходження опалювального сезону. За розрахунками компанії, на кінець опалювального сезону у сховищах залишатиметься 7 – 8 мільярдів кубометрів при допустимому значенні 5 мільярдів кубометрів.

Як повідомлялося раніше, Кабінет Міністрів затвердив порядок перегляду граничних роздрібних цін на природний газ для населення і підприємств теплокомуненерго.

Згідно з ним коригування цін може здійснюватися урядом кожні півроку.

Нагадаємо, що за повідомленням НАК «Нафтогаз»  ціни на газ для комерційних споживачів у березні будуть знижені на 7% порівняно із лютим.

 

 
Коментарі (0)