ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна відмовилась гарантувати «Газпрому» купівлю газу

Україна відмовилась гарантувати «Газпрому» купівлю газу

Київ відмовився надавати гарантії «Газпрому» щодо обсягів купівлі природного газу. Вітчизняні чиновники заявляють, що в разі необхідності, імпорт буде здійснюватись по передоплаті.

Україна не надаватиме жодних гарантій ВАТ «Газпром» щодо обсягів купівлі природного газу, а закуповуватиме його за передоплатою в разі необхідності. Про це сьогодні заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

Пан Міністр наголосив, що Україна не відправляла до Росії жодних гарантійних листів.

«Які можуть бути гарантійні листи, якщо ми робимо передоплату?» - сказав він.

Окрім того, посадовець підкреслив, що в Україні достатньо запасів газу в сховищах, а імпорт здійснюється в мінімальних обсягах.

«Ми домовлятимемося (про ціну закупівлі газу в Росії у першому кварталі 2016 року. - ред.). Завжди потрібно мати пропозицію. А от використовувати її чи ні - подивимося. Рішення прийматиметься виходячи з наявних коштів, політичних та інших умов», - резюмував очільник Міненерго.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Газпром» не планує повністю перекривати транзит газу через Україну. У компанії зазначають, що є країни, в які з географічних причин немає іншого способу доставити природний газ.

 
Коментарі (0)