ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна відмовилась платити Криму за відключення електрики

Україна відмовилась платити Криму за відключення електрики

Київ не буде сплачувати штрафні санкції Криму через припинення електропостачання на півострів. У Міненерго наголошують, що у контракті на поставки електрики відшкодування штрафу не передбачається в разі пошкодження електроліній.

ДП «Укрінтеренерго», яке постачає електроенергію на територію тимчасово окупованого Криму не платитиме штраф за перебої в поставках електрики на півострів. Про це повідомили у прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

На підприємстві визнають, що в контракті на поставки електроенергії в Крим дійсне є пункт щодо застосування штрафних санкцій в разі не виконання суттєвих умов угоди. Втім це не стосується того випадку, коли пошкоджено електролінії.

«Згідно з умовами контракту, а саме пункту 7.1, поставка електроенергії може бути скорочена або припинена при пошкодженні ліній електропередачі, по яких здійснюється поставка, за умови відповідного підтвердження системного оператора України – ДП «НЕК «Укренерго», яке було надане підприємству 23 листопада 2015 року», - йдеться в повідомленні.

Між іншим наголошується, що предметом контракту є поставка електроенергії на Кримський півострів, а не до Кримського федерального округу, як зазначають із посиланням на проект контракту.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Севастополі припинили подачу тепла в житлові будинки. Раніше підприємство «Севтеплоенерго» заявляло про початок цілодобових протопок.

 
Коментарі (0)