ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїна відмовилась від поставок російського вугілля

Україна відмовилась від поставок російського вугілля

Росія припинила постачати в Україну вугілля енергетичних марок. При чому, ініціатива про зупинку перевезення твердого палива йшла від України.

Росія призупинила поставки в Україну вугілля енергетичних марок. Про це повідомляє «ЛігаБізнесІнформ» з посиланням на керівника однієї з українських енергокомпаній.

За його словами, відвантаження припинено з вечора 21 листопада, при цьому строки поновлення поставок не відомі.
 
«Відвантаження припинені з п'ятниці-суботи, до кінця листопада поставок точно не буде. Як буде в грудні - поки не відомо», – сказав співрозмовник видання.
 
Співрозмовник уточнив, що ініціатива щодо блокування поставок виходила не від російських продавців вугілля. «Вже були готові до відправки близько 1 000 вагонів, на залізниці був зверстаний відповідний графік постачань», - розповів він.
 
Нагадаємо, російське енергетичне вугілля купували дві українські компанії ДТЕК Ріната Ахметова і Центренерго, що належить державі.
 
У прес-службі Міністерства енергетики й вугільної промисловості цю інформацію поки не коментують. У прес-службі ДТЕК, яка на сьогодні є найбільшим імпортером енергетичного вугілля із РФ, повідомили, що нададуть коментар пізніше.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», більшість українців переконана, що «вугільні» проблеми України не вирішаться закуповуванням твердого палива. Вийти з кризи держава зможе лише шляхом економії енергоресурсів, переходом на альтернативне паливо та власним видобутком «чорного золота».
 
Коментарі (0)