ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна відмовилася від російського газу

Україна відмовилася від російського газу

Україна більше не закуповує російський газ. Відповідні поставки були повністю припинені наприкінці минулого тижня.

НАК «Нафтогаз України» з 8 листопада повністю припинив закупівлі газу у «Газпрому» (MOEX: GAZP), - повідомляє УНН, посилаючись на Центральне диспетчерське управління паливно-енергетичного комплексу РФ.

Примітно, що в жовтні «Нафтогаз» отримав 3,2 млрд кубометрів газу. При цьому з перших днів листопада закупівлі впали вдвічі, і 6-7 листопада обчислювалися однозначними величинами, приблизно за 9 млн кубометрів на добу. При цьому з 8 листопада імпорт припинився.
Нагадаємо, Україна в цілому зменшила закупівлю природного газу у російської компанії ВАТ «Газпром», за контрактом, підписаним у 2009 році, в 4 рази. Про це 7 листопада повідомив на брифінгу Віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко.

Юрій Бойко зазначив, що Україна відкрила свій ринок для приватних компаній як Заходу, так і Сходу. І за рахунок цього, уточнив він, зменшили закупівлі газу НАК «Нафтогаз України» у російського ВАТ «Газпром» за контрактом, який був підписаний в 2009 році.

«Ми досить суттєво зменшили закупівлю газу за цим контрактом. Виконуючи завдання Президента, і приблизно в 4 рази зменшили закупівлю газу за цим контрактом як держава», - сказав чиновник.

Для уряду це дуже важливо, підкреслив Юрій Бойко, тому що чим більше Україна буде купувати газу згідно з чинним контрактом, тим більше будуть втрати української економіки.

 
Коментарі (0)