ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкраїна відстає у розвитку зеленої енергетики

Україна відстає у розвитку зеленої енергетики

Прийнята урядом України Енергетична стратегія передбачає, що до 2035 року частка відновлюваних джерел в українській енергетиці становитиме 11%.

Україна суттєво відстає у розвитку відновлюваних джерел енергетики. Сусідня Польща має густу сітку закладів, які продукують "зелену енергетику". В значній мірі такі тенденції спостерігаються завдяки зобов`язанням Польщі зі вступом до ЄС.

Прийнята урядом України Енергетична стратегія передбачає, що до 2035 року частка відновлюваних джерел в українській енергетиці становитиме 11%. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак в ефірі "112 Україна", повідомляє прес-служба Мінекології.

 "У новій Енергетичній стратегії, яку схвалив уряд, стоїть завдання, щоб поновлювані джерела енергії в Україні в 2035 році були на рівні 11% виробництва. Сьогодні поновлювані джерела енергії - це 1 або 2%", - пояснив міністр.

Він зазначив, що це передбачає декарбонізація економіки і зокрема, непросте завдання скоротити використання викопних вуглеводнів в Україні.

«Це означає поступову відмову від вугілля і збільшення інвестицій в сонячні, вітряні електростанції. Ті, хто інвестує в енергетику і має там великі капітали, вже сьогодні інвестують також у відновлювану енергетику. Насправді вона є прибутковою », - сказав Семерак.

При цьому він зазначив, що цей перехід не буде простим для України, оскільки є велика кількість зацікавлених людей, які звикли інвестувати в викопні джерела енергії.

«Завдання, яке перед нами стоїть дуже амбітнк. Потрібно робити серйозні кроки », - резюмував Міністр екології та природних ресурсів України.

 

 
Коментарі (0)